Voetreflex

Wat is Voetreflex massage

Voetreflexmassage is een natuurgeneeskundige holistische therapie, die bestaat uit een combinatie van Westerse en Chinese massagegrepen. Voetreflexmassage vindt niet alleen plaats aan de voeten, maar ook aan onderbenen en knieën. Soms worden ook de armen, handen, hoofd en oren meegenomen in de massage.

 

 

De Westerse massage

De gedachte achter de westerse massage is, dat de hele mens terug te vinden is op de voet, opgedeeld in reflexzones. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met reflexgebieden in de voet verbonden.

Als je een klacht of ziekte hebt, en de reflexzone van de (pijn)klacht op de voet wordt gemasseerd, heeft dit een positieve invloed op de doorbloeding in het gebied waar de klacht zich bevindt. Het is bewezen dat de doorbloeding met 40% verbetert. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en voeddingsstoffen worden beter aangevoerd en opgenomen.

 

 

De Chinese massage

Bij het Chinese gedeelte van de massage worden de meridianen en acupunctuurpunten gemasseerd. Meridiaanbanen zijn de energiebanen in je lichaam. Blokkades in deze banen kunnen klachten veroorzaken. Vanuit de vijf- elementenleer wordt bekeken welke meridianen uit balans zijn.

 

 

Wat is de PLUS in VoetreflexPlus

Door een combinatie van deze twee massagetechnieken te gebruiken, krijgt het lichaam van verschillende kanten de opdracht om het zelfgenezend vermogen van het lichaam beter te laten functioneren, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

 

 

Bij welke klachten

Een voetreflexmassage kan bij alle denkbare klachten worden ingezet; klachten die van korte duur aanwezig zijn, maar ook chronische klachten.

 

Bijvoorbeeld bij:

  • Spanningen en stress
  • Hoofdpijn
  • Burn-out
  • Hooikoorts
  • Vermoeidheid
  • Luchtwegproblemen
  • Spijsverteringsklachten
  • Slaapproblemen
  • Diverse vage of onbegrepen klachten

 

 

Een voetreflexmassage kan ook ingezet worden ter ontspanning. Of preventief om een goede gezondheid te behouden.

 

 

Een voetreflexmassage biedt ondersteuning aan de reguliere zorg.

Prijzen 2018:

VoetreflexPlus massage: € 40

VoetreflexPlus massage met intake( bij therapeutische behandeling): € 60

 

Combinatie behandeling:

VoetreflexPlus en pedicure: € 55.00

 

VoetreflexPlus en gellak: € 55,00

 

Voetreflexmassage, pedicure en gellak: € 75,00

 

Behandeling volgens afspraak.

 

 

Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, dat zich op een natuurlijke manier door ons heel wil ontwikkelen.

Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons mens-zijn, een bijdrage in bewustwording, lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

Cadeaubonnen zijn in elk gewenst bedrag verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

Bij verhindering vraag ik u vriendelijk minimaal 24 uur van te voren te wijzigen of te annuleren, anders ben ik genoodzaakt u de kosten van de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Copyright © www.alerttekst.nl